Laborator - Electrotehnică și Electronică Industrială

 

Laboratorul de Electrotehnică și Electronică Industrială are destinația de a pregăti forță de muncă calificată pentru industria electronică și electrotehnică. Dotarea laboratorului este orientată spre însușirea prin practică a circuitelor electronice. Acest aspect este important pentru industrie pentru că procesul didactic este orientat pentru instruirea pentru mentenanță tehnică a dispozitivelor electronice cât și pentru lucrul în cadrul producerii de dispozitive electronice.

Dotarea tehnică a Laboratorului de Electrotehnică și Electronică Industrială constă din:

  1. Generatori digitali de semnale electrice
  2. Osciloscoape digitale și analogice
  3. Surse programabile de alimentare
  4. Sarcini electrice echivalente
  5. Multimetre digitale portabile
  6. Multimetre digitale de laborator
  7. Complex digital de măsurare puterii curentului electric continuu și alternativ
  8. Utilaj pentru asamblarea componentelor electronice DIP și SMD
  9. Sală dotată cu computere pentru realizarea schemelor electrice principiale și a placajelor imprimate.

În cadrul Laboratorului de Electrotehnică și Electronică Industrială

  • Curs teoretic de pregătire în electronică industrială
  • Lucrări practice în cadrul laboratorului
  • Lucrări individuale, care includ elaborare de circuite electronice și realizarea lor practică, de la design până la elaborarea prototipului și măsurarea caracteristicilor de bază.
  • Practică de lucru cu utilaj industrial
  • Posibilitate de obținere a licenței de utilizare a CAD-urilor pentru proiectarea schemelor electrice principiale și a PCB

Totodată în cadrul Colegiul de Inginerie se pune accentul pe învățarea practică cu produse reale și sisteme de învățare orientate spre industrie. Portofoliul variază de la educația tehnică generală și pregătirea cadrelor didactice până la formarea și dezvoltarea tehnicienilor și inginerilor. Accesul la educația de înaltă calitate scânteiește curiozitatea și experiența practică necesară pentru a inspira studenții să aleagă studiile la Colegiul de Inginerie. Dotarea tehnico-materială și posibilitatea realizării stagiilor de practică în cadrul uzinelor și fabricilor permite întărirea cunoștințelor teoretice și practice.