Laborator - HITEC HAAS

 

Centrul Haas de Învățământ Tehnic (HTEC – Haas Technical Education Centers) – creat conform standardelor stricte definite în programul Haas, dotate cu trei mașini Haas și eventual un cabinet de computere și licențe CAD/CAM.

  • Prezentarea mașinii și pregătirea operatorului la fața locului

Ca serviciu suplimentar în urma instalării unei mașini noi, se oferă îndrumarea și instruirea operatorilor la fața locului, pe mașină.

  • Instruire personalizată

În plus față de cursurile noastre regulate, pentru operare și programare oferite în locațiile noastre HFO/ HTEC, oferim instruire personalizată, care poate fi efectuată la sediul firmei  dumneavoastră sau în oricare din locațiile noastre. Putem adapta aceste soluții de instruire pentru a satisface cerințele dumneavoastră de pregătire.

  • Instruire pentru mentenanță și reparații

DotăriIn dotarea Centrul Haas de Învățământ Tehnic (HTEC – Haas Technical Education Centers) din cadrul Colegiului de Inginerie – se afla centrul de prelucrare prin frezare vertical CNC (model Haas VF-2, Centru de strunjire CNC (model ST-20) și mașina-unealta de strujit cu CNC (model TL-1 pentru instruire). Mașinele-unelte dispun de echipament CNC de ultima generație și sunt echipate cu magazie de scule. Echipamentele permit realizarea unor prelucrări complexe în 3 axe, prin frezare, găurire, alezare, filetare. De asemenea, pe centrul de prelucrare CNC Haas VF-2 se desfășoară activități de instruire pentru programarea și operarea mașinilor-unelte cu comandă numerică.


De asemenea, in dotarea laboratorului se afla 12 simulatoare Haas, care emulează panourile de comanda ale mașinilor cu comandă numerică de acest tip, atât a celor de frezare cât și a strungurilor.

Simulatorul reprezintă un echipament performant, care completează in mod eficient activitățile practice in cadrul cursurilor de instruire.Centrul Haas de Învățământ Tehnic (HTEC – Haas Technical Education Centers) este dotat cu echipamente de ultima generaţie şi cu disponibilitatea de a pregăti elevii să opereze şi să programeze utilaje cu Fanuc, Siemens, Haidenheim şi cursuri de proiectare şi programare CAD CAM.