DRA

 

Scriem Istoria de Automotive Împreună

2007
Grupul DRÄXLMAIER stabilește prima locație în Bălţi, Moldova. În doar câteva luni, clădirea este reparată, sala e decorată și echipată cu cele mai noi echipamente pentru producția de sisteme de cablu. Pentru viitorii lucrători sunt organizate cursuri de formare profesională. Aceasta este cea mai mare investiție străină în Moldova în acest an. Se începe producția de sisteme electrice pentru clienții din industria Automotivă Premium.

2010
Compania germană DRÄXLMAIER realizează investiții uriaşe în Moldova. Odată cu cucerirea unui nou client și a unui nou contract, se începe construcţia halei de producție 2.

2011
Pe 10 mai 2011 are loc deschiderea oficială a locaţiei 2 din Bălţi. DRÄXLMAIER este din nou lider în vederea investiţiilor cele mai mari în Moldova. Implementarea standardelor de calitate pentru dezvoltarea, producerea și instalarea sistemelor electrice pentru autovehicule este finalizată cu succes.

2012
Grupul DRÄXLMAIER continuă tendința de creștere și dezvoltare. Sunt primite comenzi noi și activate noi linii de producție. La DRÄXLMAIER Bălţi, a fost înfiinţat sectorul de asamblare finală a cablajelor specifice necesităţilor clientului, unde sunt produse cablaje pentru modelele electrice şi hibrid.

2014
La iniţiativa DRÄXLMAIER are loc lansarea unui proiect pilot de educație tehnică duală vocaţională în colaborare cu școala profesională Nr.5 cu următoarele specialități: electromontor utilaje de dispecerat și teleautomatică, operator maşini-unelte automate şi semiautomate, cât şi operator depozite mecanizate și automatizate. Tot în acest an are loc deschiderea specialităţii ”Ingineria și Managementul în Transportul Auto” la Universitatea de Stat “A.Russo” din Bălţi, de asemenea propus de DRÄXLMAIER în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Universitatea din Landshut.

2017
Datorită necesității de a crește capacitatea de producție, Grupul DRÄXLMAIER construieşte extinderea halei de producție 2 din Bălţi. În vara 2017 lucrările de construcție sunt finalizate. Are loc lărgirea producției, creşterea numărului de angajaţi. La Chişinău vine un alt proiect DRÄXLMAIER – birou de Dezvoltare Produs.

2018
Biroul de Dezvoltare Produs DRÄXLMAIER la Chișinău își deschide ușile. Se planifică deschiderea unei noi fabrici de cablaje electrice la Cahul.

Website: https://md.draexlmaier.com/