SUMITOMO

Compania japoneză Sumitomo a deschis la Orhei o fabrică de producere a cablajelor auto. Cu o investiție de 30 de milioane de euro și pe o suprafață de 27 de mii de metri pătrați, fabrica este cea mai modernă în domeniul industriei electromotive din țara noastră, susțin administratorii.


Investițiile gigantului japonez Sumitomo în Republica Moldova sunt în prezent gestionate de fostul președinte al Parlamentului Igor Corman.


„Am astăzi un sentiment deosebit. În perioada anterioară a activității mele în diplomație și apoi în politică am acordat o atenție deosebită promovării investițiilor în țara noastră. În rezultatul activității fabricii vor avea de câștigat toți – și compania, și cetățenii și orașul. Mizăm pe experiența grupului Sumitomo Bordnetze, mizăm pe deschiderea autorităților spre tot ce înseamnă dezvoltare și mizăm pe oamenii noștri, pentru că bogăția noastră sunt oamenii”, a declarat cu ocazia inaugurării Igor Corman, Director, SE Bordnetze SRL.


Prezent la evenimentul de inaugurare, șeful Executivului de la Chișinău, Pavel Filip, a ținut să precizeze că una din prioritățile de bază ale Guvernului pe care îl conduce rămâne a fi sporirea atractivității investiționale a RM. În context, premierul nu a evitat să puncteze acțiunile întreprinse de autorități în ultimii ani pentru a îmbunătăți starea de lucruri la acest capitol.

„Cel mai important este că 2.500 de oameni vor avea posibilitatea să lucreze aici, acasă, în Republica Moldova și să nu fie în situația de a pleca peste hotarele țării pentru a-și găsi un loc de muncă, astfel încât să-și întrețină familia. Asta înseamnă că 2.500 de familii din Republica Moldova vor fi mai fericite”, a declarat Pavel Filip.


Sumitomo Electric Bordnetze are în prezent circa 33 de mii de persoane angajate în 36 de locaţii din 15 țări. În Republica Moldova compania și-a extins activitatea în anul 2015.

Compania-mamă este Sumitomo Corporation, care are, la nivel global, aproximativ 400 de mii de angajaţi. SEBN produce cabluri pentru Volkswagen Group, inclusiv Skoda.

 

Website: http://global-sei.com

Text preluat de pe: http://agora.md/stiri/38548/foto–gigantul-japonez-sumitomo-a-deschis-prima-sa-fabrica-in-republica-moldova-trei-numere-importante-ce-caracterizeaza-investitia