Absolvenți 2021

La 19 iulie  2021, absolvenții celei de-a doua promoții a Colegiului de Inginerie din Strășeni  și-au primit diplomele de absolvire. Evenimentul a fost organizat în incinta instituției, într-un cadru restrâns, cu participarea profesorilor și a dl Marin Ciobanu, directorul Colegiului de Inginerie din Strășeni.

Dl Marin Ciobanu le-a mulțumit dascălilor pentru dedicare, iar absolvenților pentru că au ales anume această instituție, menționând că specialitățile pentru care au fost pregătiți (mecatronică și utilaj tehnologic industrial și accesorii) le vor deschide, cu siguranță, numeroase oportunități de angajare, inclusiv de continuare a studiilor atât la universitățile din țară, cât și din străinătate.

Colegiul de Inginerie din Strășeni și-a început activitatea în anul 2018, în scopul pregătirii specialiștilor și a muncitorilor calificați pentru companiile transnaționale rezidente, dar și pentru alte ramuri din economia națională.

                       

Pe lângă condițiile excelente de studii, constând în laboratoare și săli de clasă bine dotate, profesori competenți și dedicați, instituția implementează cu succes sistemul de instruire dual, după model german, unul din avantajele majore ale acestei forme de învățământ este asigurarea cu forța de muncă calificată potrivit nevoilor pieței. În plus, elevii din cadrul instituției noastre beneficiază de bursă, cămin și au posibilitatea să își desfășoare practica la companiile din țară și din străinătate. Actualmente, instituția numără peste 20 de companii-partenere, preponderent transnaționale, care susțin instituția prin investiții concrete și prin organizarea unor stagii în afara țării.