Elevii Colegiului de Inginerie din Strășeni au vizitat expoziția „CREAŢIA DESCHIDE UNIVERSUL-2019”

Elevii Colegiului de Inginerie din Strășeni (CI) au vizitat la finele săptămânii trecute expoziția „CREAŢIA DESCHIDE UNIVERSUL-2019”, organizată de către Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), unde au fost expuse lucrări ale studenţilor UTM. Evenimentul a avut loc în perioada 19-20 aprilie 2019, în incinta Centrului de Excelență TEKWILL.

Universitatea Tehnică a Moldovei a organizat cea de  a IX-a ediție a Expoziţiei lucrărilor studenţeşti „Creaţia deschide Universul-2019”, în cadrul căreia au fost prezentate lucrări în diverse domenii tehnico-inginerești și ale industriilor creative. Printre lucrările ce au atras atenția elevilor au fost un Sistem de sortare a deșeurilor din metale, plastic și hârtie; Sistem de poziționare a bateriilor solare după soare; Self-Driving Car; Sistem automatizat de monitorizare a creșterii plantelor; Colecția excepțională a Facultății Textile și Poligrafiei, printre care rochia cu LED-uri și cea realizată din 4 000 de bolduri.

 

De asemenea, elevii CI au vizitat și atelierul FabLab, atelier de prototipare și producție la scară mică din Republica Moldova dotat cu echipamente și utilaje controlate de calculator. FabLab Chișinău este spațiul deschis pentru inovare pentru designeri, ingineri, arhitecți, electricieni, antreprenori și studenți care doresc să dezvolte proiecte transformaționale pentru comunitate.