Colegiul de Inginerie va beneficia de suportul grupului german OKW Gehäusesysteme

În perioada 3-7 august, Zona Economică Liberă Bălți și Colegiul de Inginerie din Strășeni, sunt gazdă a grupului german OKW Gehäusesysteme. Companiile acestui concern industrial își desfășoară activitatea operațională și de producție a diverselor componente de calitate superioară din plastic, aluminiu și a mânerelor pentru ajustarea fină a echipamentelor radioeletronice.

Astfel, OKW Group și Colegiul de Inginerie au la bază un parteneriat de colaborare, parteneriat care prevede școlarizarea internațională în baza învățământului dual de instruire a elevilor înmatriculați în anul de studii 2020-2021. Or, această formă de învățământ reprezintă o sinergie perfectă între instruirea profesională practică şi pregătirea teoretică.

Potrivit directorului general al grupului OKW Gehäusesysteme, Christoph Schneider, acordul de parteneriat dintre OKW și colegiu presupune redirecționarea unor volume de producere a pieselor din masă plastică prin tehnologia de formare prin injecție. Astfel, Colegiul de Inginerie din Strășeni va putea pune în aplicare utilajul performant de care dispune, îmbinând componenta teoretică cu cea practică. Respectiv, pe parcursul a două luni de zile elevii colegiului vor merge la un stagiu de practică în Germania.