Vizita la Incubatorul de afaceri din or. Călărași.

Pentru a vedea ce reprezintă și cum funcționează un incubator de afaceri, studenții – absolvenți ai IP Colegiul de Inginerie din mun. Strășeni și un grup de profesori au efectuat o vizită la Incubatorul de afaceri din or. Călărași.

Menționăm că incubatorul sus-menționat a fost desemnat Incubatorul anului 2020 ca fiind cel mai bun din Republica Moldova, iar pe data de 19 iunie a împlinit 4 ani de funcționare.

Ghidați de managerul de incubator – dnul Ambroci Victor, elevii s-au familiarizat cu afacerile tinerilor antreprenori – rezidenți: Atelierul de creație 3D, Centrul de dezvoltare personală, afacerea de confecționare a hăinuțelor pentru bebeluși și a huselor pentru instrumente muzicale, Atelierul de prelucrare a uleiurilor eterice: salvie, levănțică, fenicul etc.

Ei au comunicat cu antreprenorii și au văzut cum funcționează și se dezvoltă, realmente, o afacere.

Vizita se înscrie în seria activităților de mobilitate academică, având tangențe cu tematica disciplinei studiate – Bazele antreprenoriatului și inaugurarea în viitorul apropiat a Incubatorului Tehnologic de Afaceri din Strășeni în cadrul proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, aflat în incinta IP Colegiului de Inginerie, studenții având oportunitatea de a deveni rezidenți ai acestuia.